11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Hospice De Cirkel neemt afscheid van twee bestuurders van het eerste uur

Vrijdag 22 april hebben vrijwilligers, samenwerkingspartners en relaties van hospice De Cirkel tijdens een receptie afscheid genomen van twee bestuurders van het eerste uur, Heleen Roos en Armand Tournois. Heleen was vicevoorzitter van het bestuur en Armand was penningmeester. Bestuursvoorzitter Ad van Driel memoreerde in zijn inleiding het lange proces wat voorafging aan de opening van de eerste vestiging voor de Zwijndrechtse Waard in 2011 en de recente snelle realisatie van de tweede vestiging in 2020, hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard.

Waardevolle plaats in de samenleving

Inmiddels heeft het hospice als bijna-thuis-huis een niet meer weg te denken waardevolle plaats in de samenleving in beide regio’s. Als de mantelzorg thuis te zwaar wordt is dit een warme huiselijke omgeving voor mensen om omringd door hun naasten, met liefdevolle aandacht van vrijwilligers en met de medische zorg van de eigen thuiszorgorganisatie en huisarts, hun laatste levensfase ‘thuis’ te zijn. De dankbare reacties van nabestaanden getuigen hiervan.

Hospice De Cirkel

Ad nam de gelegenheid te baat de vrijwilligers en samenwerkingspartners van hospice De Cirkel te bedanken. Ook stelde hij de nieuwe bestuurders Edwin van Wijngaarden, Jelle van der Weijde en Kees de Ruijter voor. Dit gold ook voor een nieuw lid van de externe financiële toezichtcommissie, Peter van Gameren. Hij wenste allen veel succes en werkplezier bij het uitvoeren van hun taken. Vervolgens gaf hij het woord aan Peter Top, oud-voorzitter van hospice De Cirkel. Deze sprak met waardering en dankbaarheid over de samenwerking met Armand Tournois en Heleen Roos.

Ervaringen

Ad van Driel vertelde vervolgens over zijn ervaringen met beiden. Armand roemde hij over zijn deskundige bijdrage aan de professionele organisatie die de stichting nu is. Heleen Roos en hospice De Cirkel zijn één. Zij was medeoprichter van de eerste vestiging en lid van de bouwgroep bij de realisatie van de tweede vestiging. ‘Beide bestuurders zijn we veel dank verschuldigd’, aldus voorzitter, Ad van Driel.

Geridderd

Tot slot kondigde hij richting Heleen Roos nog een verrassing aan, waarna hij het woord gaf aan burgemeester, Jan Heijkoop, van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. De burgemeester stak zijn grote waardering voor hospice De Cirkel niet onder stoelen of banken. Hij gaf blijk van de grote betekenis hiervan voor de samenleving. Zijn warme woorden voor Heleen Roos raakten haar zichtbaar en bovenal toen de burgemeester haar vervolgens namens de koning de versierselen behorend bij de onderscheiding ‘Ridder in de orde van Oranje-Nassau’ op spelde.

Slotwoord met waardering voor de vele vrijwilligers

In haar dankwoord benadrukte Heleen haar waardering voor de vrijwilligers en sprak haar vertrouwen uit in het bestuur en de toekomst van hospice De Cirkel. Wilt u meer informatie over hospice De Cirkel, wilt u het financieel steunen of vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl. Alvast bedankt voor uw hulp en betrokkenheid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio