9.6 C
De Bilt

Hugo de Groot jaar in Gorinchem

Dit jaar vieren we in Gorinchem een bijzonder themajaar. Op 22 maart 2021 is het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot, één van Nederlands bekendste rechtsgeleerden, in een boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein en aan de Grote Markt in Gorinchem zijn vrijheid tegemoet ging. Ter ere van dit unieke themajaar is daarom een aansprekende stadsprogrammering samengesteld, waarin het verhaal van Hugo de Groot wordt verteld. Met het overkoepelende thema: ‘Wat laat je na, wat zal men zeggen’, staan we stil bij Hugo de Groot en zijn gedachtengoed.

Hugo het magazine

Als grootste authentieke vestingstad van Nederland is het belangrijk dat er aandacht is voor de cultuurhistorische verhalen van Gorinchem.Ter ere van dit unieke themajaar is een uniek magazine ontwikkeld, dat in februari huis aan huis wordt verspreid in Gorinchem. Het magazine is in samenwerking met vele partners tot stand gekomen, waaronder Bibliotheek Aanzet, Goedemorgen Theaterproducties, De Limonadebrigade, Gorcums Museum, Regionaal archief, De Spreekkamer van de Stad, Mooi Gorinchem, Slot Loevestein, Riveer en Gemeente Gorinchem. In het magazine lees je alles over de programmering en het unieke levensverhaal van de man wiens grootste ideeën over tolerantie en vredeons veel hebben gebracht en ook in 2021 nog heel actueel zijn.

Exclusieve voorstellingen

Goedemorgen Theaterproducties heeft maar liefst drie unieke voorstellingen rond het leven van Hugo ontwikkeld. Voor het grote publiek is er ‘Hugo de Groot, de musical’, die in juni 2021 twee weken te zien is in het coronaproof omgebouwde theater De Nieuwe Doelen. Voor het jonge publiek zijn er een kleuter- en een jeugdvoorstelling. In ‘Stilzitten, Hugo’ komt Elsje naar de basisscholen om het spannendste verhaal van Gorinchem te vertellen. De voorstelling ‘Hugo & Ik’ speelt in Theater Peeriscoop.

Stadsprogrammering

Kijk voor meer informatie over de gehele stadsprogrammering en actuele informatie in verband met coronamaatregelen op www.mooigorinchem.nl/nl/hugodegrootjaar. Het magazine is hier ook online te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio