9.6 C
De Bilt

Straks IJsvogel in de natuur van Nieuw-Lekkerland

Molenlanden – Grote kans dat straks de IJsvogel valt te spotten in Nieuw-Lekkerland. De strook grond tussen de woningen aan de Ooievaar 1 t/m 9 en de tuinen van volkstuinvereniging de Bakwetering in Nieuw-Lekkerland gaat door de gemeente gebruikt worden voor natuurontwikkeling.

IJsvogel

Vanaf maandag 12 oktober wordt het perceel heuvelachtig ingericht met onder andere plas/dras bermen, poelen en een wand waarin nestelmogelijkheden voor de ijsvogel worden aangebracht. Deze inrichting draagt bij aan een biodiverse en klimaatbestendige leefomgeving én biedt nestmogelijkheden voor deze bijzonder vogel.

Natuurontwikkeling

De strook grond is een perceel van de gemeente dat al jaren in gebruik is als grasland. ‘Er wordt nu alleen gemaaid en gehooid’, zegt wethouder Johan Quik. ‘Verder heeft de grond nu nog geen functie en dat is zonde. Daarom hebben we ons oog laten vallen op deze grond in de zoektocht naar natuurontwikkeling. En hiermee de omgeving aan te passen aan de klimaatverandering.’

Samen met inwoners

Ook inwoners hebben meegedacht met de inrichting van de grond. ‘Aan inwoners van de Ooievaar 1 t/m 9 en 116 t/m 120, het kernoverleg Nieuw-Lekkerland en de Volkstuin vereniging de Bakwetering is gevraagd om mee te denken’, vervolgt Johan. ‘Alle wensen en mogelijkheden die zij hebben aangegeven hebben wij, binnen onze randvoorwaarden, verwerkt in het uiteindelijke inrichtingsplan.’

Meer informatie

Meer informatie over het project ‘Het Ijsvogeltje’, met onder andere het inrichtingsplan, staat op www.molenlanden.nl/natuurontwikkeling-het-ijsvogeltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio