4.1 C
De Bilt

Waalslag is klaar men kan in 2021 zwemmen

Tiel – Waalslag is het nieuwe en duurzame zwembad in Tiel. Op 15 december heeft de bouwer, Wind Design & Build, het zwembad Waalslag opgeleverd aan de gemeente. Zodra de maatregelen om het coronavirus te bestrijden het toestaan, opent het nieuwe zwembad de deuren voor alle zwemmers.  

Begin van dit jaar startte de bouw. Gisteren was de officiële gedeeltelijke oplevering aan wethouder Frank Groen. Een gedeeltelijke oplevering omdat het zwembad klaar is, maar om het zwembad heen wordt nog gewerkt. In januari 2021 start de sloop van het oude zwembad. Daarna wordt de voorgevel afgemaakt en het afsluitbare parkeerterrein aangelegd. Dat krijgt een natuurvriendelijke inrichting. Als de planning goed gaat, is half april 2001 alles helemaal klaar. Dan is de oplevering van het hele project.

Een zwembad voor iedereen

Zwembad Waalslag heeft een wedstrijdbad met zes banen en springplankinstallatie. Vanaf de tribune kunnen toeschouwers de wedstrijden zien. Er is een bad voor de allerkleinsten en een bad met beweegbare bodem voor doelgroepen. Bij dit bad is een speciale hellingbaan voor mensen met een lichamelijke beperking en een rolstoelwisselplek. Na het zwemmen kunnen de zwemmers ontspannen in de sauna, het stoombad of de whirlpool. Of nog even napraten met een drankje bij de bar.

Wethouder Frank Groen: “Zwembad Waalslag is een zwembad voor iedereen. Een aanwinst voor onze stad en de regio. Net als iedereen hoop ook ik dat we snel weer kunnen zwemmen. En dat we in april 2021 met elkaar het zwembad officieel en feestelijk kunnen openen. Ik ga ervan uit dat de zwemmers het zwembad voor die tijd allang hebben kunnen zien en ervaren.”

ZwembadWaalslag14 12 JB 0686 Klein
Zwembad Waalslag voor iedereen Foto gemeente Tiel

Zwembad Waalslag en duurzaamheid

Aan het milieu is ook gedacht. Het nieuwe zwembad heeft geen gasaansluiting. De installaties maken alleen gebruik van elektriciteit. Op het dak liggen 384 zonnepanelen. Overal in het gebouw hangen energiezuinige LED lampen. Buiten het zwembad is veel ruimte voor groen en berging van regenwater bij hoosbuien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio