14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Integrale controle bij bedrijven in Culemborg

Culemborg – Medewerkers van de gemeente Culemborg, politie en brandweer voerden vandaag een integrale veiligheidscontrole uit bij diverse bedrijfspanden in Culemborg. Deze integrale controle heeft betrekking op alle facetten aan die te maken hebben met veiligheid en brandveiligheid. Ook wordt de netheid van de openbare ruimten rondom de bedrijven gecontroleerd. Deze actie vloeit onder andere voort uit het maatregelenplan keurmerk Veilig Ondernemen.

Integrale controle

Tijdens de controle vandaag zijn onder andere twee hennepkwekerijen (respectievelijk ca. 1.200 planten en ca. 600 planten) ontdekt. Bovendien werd op die laatste locatie een vermoedelijk drugslab gevonden.  Op dit moment worden de kwekerijen geruimd door de politie. Het lab wordt geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Een flinke ‘oogst’ van criminele activiteiten in ogenschijnlijk normale bedrijfspanden. Dit is voor mij mede aanleiding om het aantal controles te gaan opvoeren. In Culemborg is er volop ruimte voor ondernemers, maar niet voor criminaliteit.” De burgemeester roept verhuurders van bedrijfspanden op om regelmatig te controleren wat er in hun pand gebeurt. Zij kunnen ook altijd contact opnemen met de gemeente of met de politie om advies te vragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio