15.6 C
De Bilt

Inwoners Zaltbommel kiezen kunstwerk

Jouw stem telt voor kunst in Zaltbommel. Afgelopen maanden hebben in totaal zes kunstenaars, zeven ontwerpen en kunstwerken ingediend voor het project Kunst in de Gemeente, met als thema Hugo de Groot. Inwoners van de gemeente kunnen nu online stemmen op hun favoriet. Deze verkiezing vindt plaats van 3 t/m 25 juli 2021. De ontwerpen van de kunstenaars worden in deze periode tentoongesteld in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel.

Kunst in de gemeente Zaltbommel

Bij het project Kunst in de Gemeente, een initiatief van Stichting Kunstweek, mochten kunstenaars die wonen of werken in de gemeente Zaltbommel of een andere binding hebben met de gemeente een kunstwerk of ontwerp indienen met als thema ‘Hugo de Groot’. De uiteindelijke winnaar mag zijn kunstwerk een jaar lang exposeren op de sokkel vlakbij Brasserie de Buurman in Poederoijen en ontvangt een vergoeding van € 4.000,-.

Stemmen

Voordat het zo ver is kunnen de inwoners van de gemeente van 3 t/m 25 juli stemmen op hun favoriete inzending. Zo bepalen zij mee, welk kunstwerk een jaar lang op de wisselsokkel te zien zal zijn. Door te stemmen bepaalt het publiek namelijk welke drie kunstwerken de finale halen. Stemmen kan op de expositie in de Sint Maartenskerk of via de website (https://kunstindegemeente.nl/gemeenten/zaltbommel/inzendingen/).

Vakjury

Nadat het publiek de drie finalisten heeft bepaald, kiest een bekwame vakjury hieruit de winnaar. De juryleden in de gemeente zijn: Wethouder W. Posthouwer (wethouder cultuur), Maverick Veldhoven (leerling van het Cambium College De Waard en een van de makers van replica boekenkisten), Roland Gieles (cultuurhistoricus en curator van museum Stadskasteel Zaltbommel), Annabel Dijkema (projectleider van het Hugo de Grootjaar en hoofd museale zaken slot Loevestein), René van Dam (kunstenaar uit Zaltbommel) en Theo de Vries (lid van dorpsraad Poederoijen).

Expositie

De zeven ontwerpen van de zes kunstenaars worden van 3 t/m 25 juli tentoongesteld in de Sint Maartenskerk in Zaltbommel. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13.00 – 16.30. Zaterdag van 11:00 – 16.30. Bezoekers kunnen ter plekke ook hun stem uitbrengen op hun favoriete werk door met hun telefoon een QR -code te scannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio