7 C
De Bilt

Jeugdlintjes West Betuwe voor derde keer uitgereikt

West Betuwe De gemeente West Betuwe is trots op jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor de leefbaarheid in de kernen. Daarom reikte wethouder Rutger van Stappershoef op vrijdag 27 januari voor de derde keer de jeugdlintjes van West Betuwe uit. Vier West Betuwse helden ontvingen een jeugdlintje.

Wethouder Van Stappershoef is trots op de vrijwillige inzet van deze jonge vrijwilligershelden. “Ik vind het zo goed dat ze op jonge leeftijd al begrijpen dat vrijwilligerswerk belangrijk is. En dat ze zichzelf inzetten voor de lokale samenleving. Ze doen dat helemaal vrijwillig. Omdat ze er een goed gevoel van krijgen en er blij van worden. En ze begrijpen dat het nodig is om elkaar te helpen.

Het zijn helden en ik ben trots op hen. Dat helpen hoort ook bij West Betuwe, we wonen in een uitgestrekt gebied met veel kernen. Vaak zijn we op elkaar aangewezen. We reiken daarom graag aan jonge vrijwilligers dit jeugdlintje uit. Om ze aan te moedigen door te gaan en om anderen te stimuleren.”

De ontvangers van het Jeugdlintje

Van Stappershoef verraste de jongeren aan de voordeur of op locatie met een oorkonde, een presentje en hartelijke felicitaties. Vier jongeren uit West Betuwe ontvingen het jeugdlintje voor hun bijzondere prestatie.

Deon Moret, 13 jaar, uit Ophemert is altijd te vinden bij de plaatselijke voetbalvereniging. Hij fluit de Jongens onder de 7 jaar. En hij zorgt dat er altijd een scheidsrechter of trainer is voor deze elftallen. En als er wat gedaan moet worden, staat hij meteen vooraan. Volgens het bestuur van v.v. Ophemert is Deon een echte ‘top vrijwilliger’.

Priscilla van Zeitveld, 14 jaar, uit Tricht gaat maandelijks op pad om de dorpskrant te bezorgen. Dat doet ze bij alle inwoners uit Tricht. Daarnaast maakt ze kaarten voor de oudere bewoners van Tricht. Zo is ze nauw betrokken bij de sociale verbinding in het dorp. 

Dave Steenis, 17 jaar, uit Geldermalsen is van jongs af aan sterk betrokken bij zijn voetbalclub GVV. Hij is vrijwillig scheidsrechter, bij de jeugd en de senioren. GVV komt de laatste jaren vrijwillige scheidsrechters te kort. Met de inzet van Dave kunnen weer meer wedstrijden doorgaan. 

Chiel Riemens, 15 jaar, uit Geldermalsen organiseert iedere vrijdag een culturele activiteit. Dat doet hij tijdens het cultureel Café Geldermalsen. Tijdens de live-muziekavonden is Chiel er steevast bij. Hij zorgt dat het voor artiesten, bands en publiek op rolletjes loopt. Een aantal betrokkenen voorspellen voor Chiel een grote toekomst als geluidstechnicus.

Vrijwilligerswerk

Op tal van plekken in West Betuwe zijn vrijwilligers nodig, voor veel en weinig ondersteuning. Op www.wegwijsinwestbetuwe.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over vrijwilligerswerk. Ook Welzijn West Betuwe heeft veel contacten en kennis over vrijwilligerswerk in West Betuwe. Zij zijn bereikbaar via 0345 – 57 36 88 of info@welzijnwestbetuwe.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio