18.3 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Kees Metz ontvangt gemeentepenning Zaltbommel

Zaltbommel – De heer Kees Metz ontving op donderdag 26 november 2020, na de gemeenteraadsvergadering, uit handen van burgemeester Van Maaren een gemeentelijke onderscheiding. De heer Metz ontving deze onderscheiding als blijk van waardering voor zijn betrokkenheid bij onze samenleving.

Kees Metz actief betrokken bij Zaltbommel

De heer Metz is zeer actief betrokken bij de gemeente Zaltbommel. Dat uit zich in zijn diverse maatschappelijke functies. Naast de vele jaren als raadslid is en was de heer Metz onder andere actief als bestuurslid van het Algemeen Bestuur van het Streekarchief Bommelerwaard, bestuurslid van de Raad van Elf en Prins Carnaval van Mispelgat, secretaris van de stichting Vrienden van de Oude Watertoren en bestuurslid en voorzitter van de Commissie Beeldende Kunst.

Schrijver van boeken

Daarnaast schreef Kees Metz diverse boeken en artikelen over de historie, kunst en architectuur van Zaltbommel waaruit zijn betrokkenheid blijkt. Hij schreef onder andere de boeken de ‘Architectuurgids Zaltbommel’, ‘Zaltbommel in de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw’, ‘De Sint Maarten te Zaltbommel’ en ‘Van Voorden, masters in quality, since 1912’. Daarnaast schrijft de heer Metz artikelen voor het magazine ‘Tussen de Voorn en Loevestein’.

Gemeentepenning

De grote maatschappelijke betrokkenheid en inspanningen als bestuurder van diverse instanties maakt de heer Metz een buitengewoon verdienstelijk inwoner van Zaltbommel. Als eerbetoon hieraan ontvangt de heer Metz de gemeentepenning

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio