8.8 C
De Bilt

Kick-off Vestingdriehoekdagen groot succes

Gorinchem – Op zaterdag 29 mei vond de kick-off van de Vestingdriehoekdagen plaats. Het was het startsein naar de daadwerkelijke Vestingdriehoekdagen, die door corona zijn verschoven naar 28 en 29 mei 2022. Het doel is om de plaatsen Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel en toeristische trekpleisters Slot Loevestein en Fort Vuren op de kaart te zetten.

Vestingen

Fietsers en wandelaars wisten het unieke gebied afgelopen zaterdag dan ook goed te vinden, mede dankzij het mooie weer. De dag werd door de verschillende bestuurders afgetrapt met een ontbijtje to go. Ook onder recreanten vonden de ontbijtjes gretige aftrek. Deze moesten vooraf worden gereserveerd bij de betrokken ondernemers: de Verdraagzaamheid en Eetgelegenheid in Zaltbommel, Brasserie Zus in Woudrichem, Metropole in Gorinchem, Fort Vuren en Slot Loevestein. Sommige aanbieders openden – nu het weer mag – zelfs hun terras voor de gelegenheid. Zo konden bezoekers van de kick-off bijvoorbeeld bij uitzondering weer eens binnen de poorten van Slot Loevestein voor een versnapering.

Stripboek Het Waterwapen

In Gorinchem werd het stripboek ‘Het Waterwapen’ officieel gelanceerd. De strip gaat over het Rampjaar 1672 en is gemaakt ter gelegenheid van het 350-jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie wat volgend jaar wordt gevierd. Bij de Lingehaven namen gedeputeerde Willy de Zoete van Zuid-Holland en wethouder Joost van der Geest het eerste exemplaar in ontvangt. Het stripboek is sinds zaterdag ook te koop bij verschillende winkels in de Vestingdriehoek. Al met al was de kick-off een geslaagde manier om recreanten alvast kennis te laten maken met het gebied, boordevol herinneringen uit het verleden. De organisatie pakt graag weer groots uit tijdens de Vestingdriehoekdagen op 28 en 29 mei 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio