26 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Kindcentrum De Plantage in West Betuwe heeft goed nieuws

West Betuwe – De aanbesteding voor de bouw van een Kindcentrum in nieuwbouwwijk ‘De Plantage’ Meteren is gelukt. Nog deze zomer start aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk met het werk. Het centrum gaat voorzien in de huisvesting van openbaar basisonderwijs, een peuteropvang en buitenschoolse opvang.

Langdurig proces

Vanaf het moment dat de eerste plannen voor woonwijk ‘De Plantage’ op de tekentafel lagen is er al sprake van het realiseren van een Kindcentrum in deze nieuwe wijk. Sindsdien is er veel gerekend en getekend en overlegd met allerlei betrokken partijen, waaronder ook de directe woonomgeving. Met regelmaat luidde de vraag: ‘Wanneer gaat de bouw beginnen’. Telkens waren er echter onvoorziene omstandigheden die de planning in de war stuurden en een eerder aanbestedingstraject kon helaas niet succesvol worden afgerond. 

Kwaliteit voorop in De Plantage

Dit laatste betekende opnieuw terug naar de tekentafel. Uitgangspunt daarbij was, dat een aangepast plan geen afbreuk mocht doen aan de gewenste kwaliteit. Met het aangepaste plan is vervolgens opnieuw een aanbestedingstraject gestart. Dit keer met succes. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk start nog deze zomer met de werkzaamheden en hoopt het gebouw nog voor de start van het schooljaar 2021/2022 op te leveren. 

Mislukken was geen optie

Wethouder Govert van Bezooijen: ‘We hebben bij het realiseren van het project ‘De Plantage’ jammer genoeg nogal wat teleurstellingen te verwerken gehad, maar mislukken was geen optie. Ik ben dan ook erg blij, dat nu eindelijk de aannemer aan de slag kan. Het wordt een prachtige voorziening voor een mooie wijk. Als wethouder Financiën kan ik daarnaast alleen content zijn met het feit, dat het met deze aanbesteding gelukt is om het totaal van grond-, advies- en bouwkosten te laten passen in het door de gemeenteraad hiervoor beschikbaar gestelde budget.

Het Kindcentrum komt te staan op het terrein gelegen in de hoek Kuyckshof/Schoolhof achter de daar nu aanwezige tijdelijke schoolvoorziening. Officieel krijgt het gebouw als adres Kuyckshof 2.

Voorbehoud

Er is sprake van nog een klein voorbehoud. Officieel heeft de aannemer een voorlopige gunning ontvangen. Overige inschrijvers kunnen daartegen gedurende vier weken nog bezwaar aantekenen. West Betuwe verwacht dit echter niet. Dit in de overtuiging dat het aanbestedingstraject volledig volgens de daarvoor geldende regelgeving is verlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio