16.9 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Kinderen leren over water in West Betuwe

West Betuwe – Mag vochtig toiletpapier in de wc? Wat is jouw aandeel in de plastic soep? Wat is het nut van een regenton? En waarom is water drinken zo gezond? Een greep uit de vragen waarmee de kinderen van bijna alle basisscholen in West Betuwe vanaf 23 juni aan de slag gaan in het project Spraakwater.

Kinderen leren met project Spraakwater

De scholen doen mee aan het project Spraakwater. Dit project draait om creatief samenwerken rond de thema’s milieu en duurzaamheid. Niet alleen drinkwater komt aan bod, ook goed rioolgebruik, afval scheiden, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Daarnaast werken de kinderen sportief samen en ontdekken ze hun eigen talenten.

Ridders en Rappers

Voor groep 3, 4 en 5 is er Spraakwater Ridders en voor groep 6, 7 en 8 Spraakwater Rap. Bij Spraakwater Ridders spelen de kinderen in teams een riddertoernooi met allerlei toernooispelen rond het thema water. Zoals waterdragen, dieren redden uit de plastic soep en het rioolbuizenspel ‘stront aan de knikker’. Spraakwater Rap begint met een interactieve cabaretvoorstelling in de klas over verschillende kanten van water, milieu, goed rioolgebruik en klimaatadaptatie. Met humor worden ook heftige en ingewikkelde onderwerpen toegankelijk gemaakt. Aansluitend maken de leerlingen hun eigen Spraakwater Rap-videoclip.

Inzetten op educatie

Het project Spraakwater wordt aangeboden door de gemeente West Betuwe. Het past binnen de duurzaamheidsvisie om in te zetten op educatie voor kinderen en jongeren. Jong geleerd is oud gedaan. Bovendien kunnen kinderen hun omgeving weer inspireren. De belangstelling onder basisscholen is groot. Verschillende scholen starten nog voor de zomervakantie met het project in de onderbouw. Anderen gaan er na de zomer mee aan de slag. Kijk voor meer informatie over het project op www.oogpunt.com/spraakwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio