2.1 C
De Bilt

Nieuwe kinderstruinroute in Heukelum

Heukelum – In de Koornwaard bij Heukelum kun je voortaan lekker struinen met een route door de natuur langs de Linge! ‘De Struingids’ maakte een ontdekkingstocht voor kinderen door de brede uiterwaarden van de Linge.

Tocht met informatie en opdrachten

De tocht bevat informatie over het gebied en opdrachten voor de jeugd. Kinderen ontdekken en beleven zo spelenderwijs de natuur en het landschap in hun omgeving. De ontdekkingstocht is gemaakt voor kinderen van 6 – 12 jaar, met begeleiding. Ook voor ouders en begeleiders is de route erg leuk. Je kunt de route downloaden via www.struingids.nl. Een greep uit de opdrachten: voelen als een haas, speuren naar sporen en een selfie maken bij het trekpontje.

Struinroute

Op 15 juli opende Rutger van Stappershoef, wethouder Recreatie & Toerisme, de ontdekkingstocht. Claudia Wessel van Staatsbosbeheer, terreinbeheerder van de Koornwaard, was hier ook bij aanwezig. Rutger van Stappershoef is blij met de komst van deze route. “We vinden het belangrijk dat onze inwoners en bezoekers kunnen genieten van ons mooie landschap. Dat staat ook in ons beleid voor recreatie en toerisme. Daarom werken we graag mee aan dit soort initiatieven voor wandelroutes.

Belevingsroute

Deze belevingsroute is erg bijzonder, omdat deze speciaal voor kinderen is bedacht. Natuur- en cultuureducatie in de praktijk, tijdens een actieve wandeling in de frisse buitenlucht. Ik wens kinderen en begeleiders dan ook veel plezier op deze mooie route.” De route is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente West Betuwe.

Meer struintochten (ook voor volwassenen) en informatie over het Rivierengebied? Kijk op www.struingids.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio