15 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Komende weken extra controles verkeer in Culemborg

Culemborg – In de Prijssestraat en de Zandstraat voert de gemeente Culemborg de komende weken extra verkeerscontroles uit. De twee straten zijn belangrijke aanrijdroutes richting de binnenstad. Er zijn veel winkels en horecazaken te vinden die veel bezoekers trekken. Burgemeester Gerdo van Grootheest: “Steeds vaker constateren we in de Zandstraat en Prijssestraat overtredingen. Hard rijden bijvoorbeeld.

Komende weken ook parkeren onder de loep

Of parkeren buiten de daarvoor bestemde parkeervakken.” Dit zorgt voor onveilige situaties. Bewoners en ondernemers hebben daar last van. Van Grootheest: “De signalen van bewoners en ondernemers hebben ons bereikt. Hun ervaringen nemen we serieus. Onze prioriteit ligt bij de verkeersveiligheid op die routes. Daarom organiseren we nu deze actie. In nauwe samenwerking met de Avri en de politie. Samen op weg naar veilig verkeer in Culemborg.”

Controles

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vanaf maandag 24 juni voert de gemeente Culemborg samen met de Avri en de politie de extra verkeerscontroles uit. Bijvoorbeeld door snelheidsmetingen. En het onder de loep nemen van parkeergedrag. Overtreders krijgen een bekeuring. Door de controles krijgen we inzicht in parkeergedrag en snelheden. Ook krijgen we overzicht van het aantal overtreders. Wij houden u van de resultaten en het vervolg op de hoogte.

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid is één van de drie prioriteiten in de recent vastgestelde Kadernota Integrale Veiligheid waarop de gemeente Culemborg het verschil wil maken. Juist omdat bewoners en ondernemers veel overlast ervaren. Naast parkeren en hard rijden, waarop de extra controles in de binnenstad gericht zijn, gaat dit ook om agressief gedrag op de weg of verkeersstremmingen. Samen met onze partners heeft verkeersveiligheid de komende vier jaar onze aandacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio