14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Komt u proefzitten op het De Virieu bankje?

Zaltbommel –  Afgelopen vrijdag plaatste de gemeente het prototype van het De Virieu bankje op het Oranjebolwerk. De gemeente nodigt mensen uit hen te laten weten wat ze van het bankje vinden, door te komen proefzitten.

Proefzitten

Wethouder Van Leeuwen: “Zit het bankje lekker? Vindt u het bankje passen in het park? Laat ons weten wat u vindt door te reageren op onze berichten op het bankje op Facebook, Twitter en Instagram.” Reageren kan ook door een e-mail te sturen naar info@zaltbommel.nlof door te bellen naar 14 0418. Ook uw foto op of bij het bankje ontvangt de gemeente graag.

Tot half februari proefzitten

Reacties zijn tot half februari welkom bij de gemeente. Intussen bekijkt ook een architect het bankje, hij bekijkt de technische aspecten. De monumentencommissie kijkt of het bankje historisch verantwoord is en of de uitvoering van het bankje binnen het gedachtegoed van De Virieu past. Daarna zet de gemeente de puntjes op de i en is het bankje klaar. De reacties neemt de gemeente daarin mee. Het bankje komt uiteindelijk op alle bolwerken op de Stadswallen te staan.

Twee oorspronkelijke bankjes

Uit het park bleven twee van de oorspronkelijke bankjes bewaard. De historici die bij de restauratie van de Stadswallen zijn betrokken, onderzochten deze bankjes. Metaalbedrijf Boelen uit Nieuwkuijk reproduceerde het bankje.  Op deze reproductie kan iedereen tot half februari proefzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio