14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Leefbaarheidsbudget West-Betuwe stijgt naar 10.000 euro per kern

Wes -Betuwe – Sinds vorig jaar kunnen inwoners van alle 26 kernen leefbaarheidsbudget aanvragen bij de gemeente West Betuwe. In 2019 hebben ruim 100 initiatieven een bijdrage ontvangen uit het leefbaarheidsbudget. In 2020 is 3.100 euro extra budget per kern beschikbaar.

Veel animo voor leefbaarheidsbudget

Vorig jaar is er vanuit alle 26 kernen leefbaarheidsbudget aangevraagd. En zijn in totaal 107 leefbaarheidsinitiatieven toegekend. Daarnaast zijn 15 initiatieven doorgeleid naar andere subsidies. Er heeft een evaluatie plaatsgevonden onder de initiatiefnemers. Hieruit kwam onder andere naar voren dat er behoefte is aan meer geld. En specifiek ook geld voor bestaande activiteiten. In 2019 kon alleen voor nieuwe initiatieven budget aangevraagd worden.

Meer ondersteuning

Wethouder Rutger van Stappershoef (leefbaarheid) is blij dat in 2020 nog meer ondersteuning aan de kernen wordt geboden: “In 2019 zijn er al veel mooie initiatieven van de grond gekomen. Erg fijn dat wij het leefbaarheidsbudget voor 2020 met 3.100 euro hebben kunnen verhogen naar 10.000 euro per kern. Hiervan is dit jaar maximaal 3.000 euro bestemd voor bestaande initiatieven of activiteiten in de kern die een incidentele impuls nodig hebben om voort te kunnen bestaan.

Invulling budget aan kernen zelf

Minimaal 7.000 euro is beschikbaar voor nieuwe leefbaarheidsinitiatieven. De invulling hiervan is uiteraard aan de initiatiefnemers vanuit de kernen zelf. Hiermee komen we tegemoet aan de nadrukkelijke wens van de inwoners. Zo ondersteunen we in 2020 nog gerichter om de leefbaarheid in onze kernen te behouden en te versterken.”

Leefbaarheidsbudget

De gemeente West Betuwe geeft het leefbaarheidsbudget aan initiatieven die de leefbaarheid en sociale samenhang van een kern verbeteren. Het maximum bedrag per initiatief is 2.000 euro. Kijk voor meer informatie op www.westbetuwe.nl/leefbaarheidsbudget. Vragen? Neem contact op met uw gebiedsmakelaar: www.westbetuwe.nl/gebiedsmakelaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio