15.6 C
De Bilt

Linge Oever in Geldermalsen krijgt steeds meer vorm

Geldermalsen is ontstaan als een dijkdorp langs de rivier de Linge. Alleen tussen de rivier en het centrum van Geldermalsen bevonden zich parkeerterreinen, een park, de jachthaven en de Heemtuin als losse onderdelen van elkaar. De gemeente wilde het dorp meer verbinden met de Linge. Project Linge Oever ontstond en krijgt inmiddels steeds meer vorm. Zo is op maandag 13 juni ook de eerste paal geslagen door wethouder Rutger van Stappershoef en eigenaar Christian van de Veerdonk voor de bouw van Restaurant Locals.

Lingepark in Geldermalsen

Centraal in het gebied, op het knooppunt van het Lingepark, de jachthaven en de nieuwe boulevard, is deze week gestart met de bouw van het restaurant. Verlopen de werkzaamheden volgens plan? Dan kunnen de eerste gasten hier in begin 2023 ontvangen worden.

Ook de herinrichting van het Lingepark is bijna klaar. De wandelpaden zijn vernieuwd en zorgen nu voor een mooie verbinding van het dorp naar de rivier. Dwars door het park is het “Lingelaantje” aangelegd, een brede laan dat zorgt voor de kortste route vanaf het Marktplein naar de Linge.

Jachthaven watersportvereniging Achter ’t Veer

Verder is de jachthaven van watersportvereniging Achter ’t Veer opnieuw ingericht. Ze zijn zelfs afgelopen mei al beloond met een Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieu onderscheiding voor een schone en veilige jachthaven. Jaarlijks wordt deze Blauwe Vlag toegekend aan stranden en jachthavens die meedoen aan de campagne en voldoen aan de criteria.

Wat moeten we nog doen?

Het komend half jaar wordt druk gebouwd aan het nieuwe restaurant. Daarna (begin 2023) wordt het laatste straatwerk rondom het restaurant afgemaakt. Ook plant de gemeente nog bomen en struiken. Medio april-mei 2023 is het project Linge Oever gereed. Bezoekers kunnen dan genieten van dit mooie stukje Geldermalsen aan de Linge.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio