14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Lokaal shoppen doe je ook online

Gorinchem – Afgelopen week lanceerde wethouder Joost van der Geest het lokaal platform waar inwoners en bezoekers van onze stad nu ook online kunnen shoppen in Gorinchem. Door de lockdown moesten ook winkels de deuren sluiten. Juist in de decembermaand zeer ingrijpend voor de ondernemers. De gemeente Gorinchem heeft daarom Mooi Gorinchem gevraagd snel een platform te realiseren waar je online in onze stad kunt winkelen en maaltijden kunt bestellen bij de horeca.

Koop lokaal, juist nu

Wethouder Joost van der Geest: “ Ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor onze stad. Zij dragen voor een groot deel bij aan een prettig woon- en leefklimaat. Loop nu door de winkelstraten en je ervaart het letterlijk: stille straten waarbij de levendigheid is verdwenen. Dus om ervoor te zorgen dat ondernemers nu online de deuren open kunnen houden is het platform in een hele korte tijd gerealiseerd. Ik hoop dat we met deze mogelijkheid inwoners dat extra zetje geven juist lokaal te kopen.

Betekenis ondernemers is groot

We realiseren ons immers niet altijd wat lokale ondernemers voor ons betekenen. Zij zijn vaak de sponsors voor het verenigingsleven, zorgen voor werkgelegenheid en zijn vaak een drijvende kracht bij evenementen. En bijkomend voordeel van lokaal kopen is nu dat je zeker weet dat het op tijd wordt bezorgd!”

Mooigorinchem.nl/online-winkelen

Op het platform vinden inwoners alleen lokale ondernemers die online mogelijkheden bieden. De komende periode wordt er nog hard verder gebouwd om het aanbod compleet te krijgen. Mooi Gorinchem en de gemeente Gorinchem startten een campagne om online lokaal winkelen onder de aandacht te brengen. Ondernemers die zich nog willen aanmelden kunnen dat direct doen op www.mooigorinchem.nl/nl/zakelijk. Shoppen kan op Mooigorinchem.nl/online-winkelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio