15.2 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Luiers- en incontinentiemateriaal vanaf 1 januari 2022 in speciale containers

Zaltbommel – Vanaf 1 januari 2022 kunnen inwoners van gemeente Zaltbommel luier- en incontinentiemateriaal afval kwijt in een van de twaalf speciale ondergrondse containers. Deze staan verspreid door de hele gemeente. Samen met Avri plaatste de gemeente deze week de laatste container. Wethouder Willem Posthouwer: “Een geweldige start van het nieuwe jaar en weer een mooie stap in onze duurzaamheidsopgave!”. 

Wat gebeurt er met het incontinentiemateriaal en de luiers? 

Van luiers en incontinentiemateriaal kan het plastic worden hergebruikt tot korrels voor nieuwe plastic producten. Ook komt er biogas vrij dat wordt omgezet in warmte. Dit zorgt dus voor minder restafval, besparing van CO2 en hergebruik van waardevolle grondstoffen. Kijk op www.vanluiernaargrondstof.nl hoe afvalverwerker ARN dit doet.

Foto: Gemeente Zaltbommel

Wat mag er in?

In de containers mogen alleen luiers en incontinentiemateriaal. Andere materialen zoals washandjes, latex handschoenen, billendoekjes, zalfpotjes, tubes, stomazakken, bed-onderleggers of maandverband horen bij het restafval. Het is niet mogelijk deze producten te hergebruiken.

Hoe werkt het?

De container gaat open met de (rest)afvalpas. Het gebruik van deze container is kosteloos. Voor het weggooien zijn speciale inzamelzakken nodig. De inzamelzakken zijn 30 liter en vanaf medio december gratis verkrijgbaar bij diverse punten zoals huisartsen, drogisterijen en apotheken.

Geen  afvalpas?

Heeft een inwoner nog geen afvalpas? Dan kan deze vanaf nu kosteloos aangevraagd worden bij Avri.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio