14.2 C
De Bilt

Magda wint Taalheldenprijs 2022 van gemeente Druten

Maandag 23 januari kreeg Magda uit Horssen de Taalheldenprijs 2022 uitgereikt. Magda ontving deze prijs van wethouder Gérard de Wildt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Druten. De Taalheldenprijs is voor mensen die zich bijzonder inzetten om hun vaardigheden op gebied van lezen en schrijven te verbeteren.

De uitreiking van deze Taalheldenprijs stond vorig jaar gepland in de Week van Lezen en Schrijven, maar kon toen helaas niet doorgaan. Nu kon Magda alsnog haar prijs in ontvangst nemen.

Toen Magda enkele jaren geleden in gemeente Druten kwam wonen ging ze op zoek naar een nieuwe baan. Zij startte bij het Werkbedrijf en ging aan de slag om een goed CV te maken. Dit leidde ertoe dat ze een cursus bij het ROC ging volgen om haar basisvaardigheden te verbeteren, vooral op digitaal gebied. Inmiddels heeft ze een baan gevonden in de thuiszorg. Hier werkt ze met verschillende apps en komt haar cursus goed van pas.

Wethouder Gérard de Wildt: ‘Magda heeft niet alleen zichzelf ontwikkeld, ze is zó enthousiast dat ze zelf ook taalambassadeur wil worden. Ze wil anderen vertellen hoe belangrijk het is om goed Nederlands te kunnen lezen en schrijven, en met computers overweg te kunnen. Magda is voor ons daarom een echte taalheld.’

De Taalheldenprijs

De Taalheldenprijs is een landelijke prijs en bedoeld voor iemand die hard gewerkt heeft om zichzelf te ontwikkelen, om beter te worden in de basisvaardigheden als lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. De Stichting Lezen en Schrijven reikt landelijk sinds 2015 deze prijs uit. In gemeente Druten is het de eerste keer dat deze prijs lokaal is uitgereikt.

Meedoen in de samenleving

In Nederland hebben zo’n 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met computers of smartphones. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger. Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen en digitaal vaardig zijn, zorgen ervoor dat iemand helemaal mee kan doen in de samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio