5.3 C
De Bilt

Mensenrechtenvlag gehesen in gemeente West Betuwe

Vrijdag 10 december 2021 is de Dag van de Mensenrechten. Bij het gemeentehuis wappert daarom vandaag de Mensenrechtenvlag. In de gemeente West Betuwe is namelijk iedereen gelijk. We gaan met respect om met elkaar en accepteren elkaar zoals we zijn.

Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend. Nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. Om te laten zien dat de mensenrechten belangrijk zijn, is vandaag de lancering van de Mensenrechtenvlag.

uc?id=18EQqVlIKiyAkXMWbNHb9Q6WCRyooAy10
West Betuwe Hijst De Mensenrechtenvlag – Foto: Gemeente West Betuwe

Gelijkwaardigheid

De Mensenrechtenvlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. De vlag benadrukt het positieve en waar we naartoe willen met de wereld. Er is veel dat ons als mensen met elkaar verbindt. Deze vlag is van en voor iedereen. Het is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp.

Ontwerp Mensenrechtenvlag

Ieder mens bestaat uit DNA. De ontwerper ging met dit idee aan de slag en nam de vorm van een DNA-streng als uitgangspunt. Dit combineerde hij met de kleuren van de aarde, de lucht en de zon. De vlag legt niet de nadruk op onze verschillen. Het laat zien wat we met elkaar gemeen hebben. Wat we delen en wat ons verbindt.

Mensenrechten

Wil je meer lezen over de mensenrechten? Kijk dan op de site van het College voor de Rechten van de Mens: www.mensenrechten.nl/nl/mensenrechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio