11.8 C
De Bilt

Met fietsverlichting AAN win je altijd!

Alblasserdam – Winnares Rosa van Dalen heeft maandag 21 maart uit handen van wethouder verkeer van de gemeente Alblasserdam Arjan Kraijo de eerste prijs ontvangen voor deelname aan de quiz Zet je licht AAN. Goed zichtbaar zijn in het verkeer is heel belangrijk! Zeker voor fietsers. Daarom startte vanaf mAANdag 1 november 2021 in heel Zuid-Holland de actie fietsverlichting AAN. Kraijo: “Het is belangrijk dat je zichtbaar bent in het verkeer. Dat geldt zeker ook voor fietsers.”

Fietsverlichting AAN

In Alblasserdam stond in januari een campagneteam bij winkelcentrum Makado. Onder meer een quiz moest voorbijgangers bewust maken van de verkeersregels. Het campagneteam sprak fietsers die hun verlichting AAN hadden aan en legden hen een aantal quizvragen voor. Uit de talloze deelnemers zijn nu de winnaars gekozen.

Kraijo: “Met goede fietsverlichting heb je 20% minder risico om in het donker te worden aangereden. Jij bent een terechte winnaar. Natuurlijk omdat je de goede antwoorden wist, maar vooral omdat je je fietsverlichting AAN zet in het donker. Dan ben je altijd een winnaar!” Samen met haar moeder Sabine nam Rosa haar prijs in ontvangst, een hielclip met verlichting. Kraijo: “Zodat je nog zichtbaarder bent in het donker.”

Fietsverlichtingscampage AAN

Het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland is een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de provincie Zuid-Holland. Ons belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag de norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul. Dit doen we onder de noemer “Maak een punt van nul”.

Vaak hebben fietsers niet door dat ze zó slecht te zien zijn, dat ze gevaar opleveren voor zichzelf en voor hun medeweggebruikers. Om hen meer bewust te maken van deze risico’s is in de donkere mAANden de fietsverlichtingscampage AAN uitgevoerd. Hierbij werden verschillende middelen ingezet zoals social media, informatiepakketten en voorlichting naar scholen en sportverenigingen. Ook is samengewerkt met scholen en politie. Samen maken we een punt van nul! www.maakeenpuntvannul.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio