31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Metamorfose Wilhelminaplein in Gorinchem

Gorinchem – Vrijdag 16 maart kreeg het Wilhelminaplein in Gorinchem een kleine metamorfose. In samenspraak met de vereniging van eigenaren en Poort6 maakte de gemeente een nieuw ontwerp voor het plein. Het resultaat is een fris, groen plein. Wethouder Dansen nam vanmorgen een kijkje bij de werkzaamheden.

Verschillende werkzaamheden

In 2016 ontstonden niet te repareren scheuren in de gemetselde boombakken, onder andere door groei van de bomen en temperatuurwisselingen. In 2017 werd daarom in overleg met de vereniging van eigenaren van het Wilhelminaplein en Poort6 een nieuw ontwerp gemaakt voor het plein. Daarin verdwenen de boombakken en meerdere muurtjes om plaats te maken voor nieuwe bomen met daartussen beukenhaagjes.
Eind december 2017 startte de werkzaamheden. Door vorst en sneeuw duurde het langer dan gepland, maar vandaag werden de bomen en haagjes in ruime plantgaten geplaatst. De komende weken worden de muurtjes gerestaureerd die niet verwijderd kunnen worden in verband met het hoogteverschil richting de wal. Ook komen er fietsbeugels en een nieuw bankje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio