9.6 C
De Bilt

Minder papier door nieuwe aanpak ongeadresseerd reclamedrukwerk

Gorinchem – Om de hoeveelheid papier in onze stad terug te dringen diende Marjo Molengraaf (CU/SGP) vorig jaar een motie in bij de raad van Gorinchem. Om de voorgestelde aanpak te realiseren moest de werkwijze voor ongeadresseerd drukwerk worden aangepast. Ook werden er nieuwe Ja/Ja en Nee/Nee stickers ontworpen. Wethouder Joost van der Geest overhandigde de eerste onlangs aan Marjo Molengraaf (CU/SGP).

Reclamedrukwerk als bewoner het vraagt

Vanaf nu mag ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen bezorgd worden als bewoners hier nadrukkelijk om vragen. Tot dusver werkte dit omgekeerd. Dan mocht het ongeadresseerd drukwerk worden bezorgd tenzij inwoners aangaven dat zij dit niet wilden.

Verminderen afval

Gorinchem is niet de eerste gemeente die deze aanpak toepast. Eerder pakten onder meer Amsterdam en Rotterdam de papierreductie aan. Door te werken vanuit het principe geen drukwerk tenzij inwoners het willen, blijkt dat de hoeveelheid papier met 20% kan verminderen. Zo dragen we met elkaar bij aan het verminderen van ons afval.

Plak bewust

Inwoners die het ongeadresseerde reclamedrukwerk en de weekkrant willen ontvangen moeten hiervoor een Ja / Ja sticker op de brievenbus plakken.  Geen krant en geen reclame in de brievenbus? Dan is daarvoor de Nee / Nee sticker. Inwoners die alleen de weekkrant willen ontvangen hoeven niets te doen. Inwoners die de nieuwe sticker willen ontvangen kunnen deze aanvragen via gorinchem.nl dan wordt de sticker thuisgestuurd.  De sticker kunt u ook ophalen bij het stadhuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio