20 C
De Bilt

Tijdelijke Mobiele Ontmoetingsplek (JOP) voor jongeren Herwijnen

Deze week is de tijdelijke Mobiele Ontmoetingsplek (JOP) geopend in Herwijnen. In deze mobiele ontmoetingsbus kunnen jongeren samen gamen en gezellig kletsen met vrienden zonder anderen tot last te zijn. Niels, Niek, Daan, Naomi en Gerardus hebben zich de afgelopen 4 jaar ingezet voor deze ontmoetingsplek. Deze 2 weken wordt de JOP getest.

Mobiele Ontmoetingsplek

“We willen in Herwijnen gewoon een eigen ontmoetingsplek hebben waar we met vrienden de dingen kunnen doen die wij leuk vinden. Nu hebben we dat niet”, vertelt Niels. “Als we ergens op straat hangen krijgen we opmerkingen dat we te veel lawaai maken en we kunnen ook niet altijd bij onze ouders terecht. Daarom hebben we met ons vijven meegedacht om een JOP te openen. We zijn er al wel vier jaar mee bezig, dus fijn dat het nu eindelijk gelukt is.”

Bedacht en gestart door jongeren

Wethouder Kosterman, die bij de feestelijke opening aanwezig was, vindt het mooi dat de jongeren zelf deze tijdelijke oplossing hebben bedacht en gestart. “Dat willen we graag zien in onze gemeente, dat jongeren zelf meewerken aan het creëren van een eigen plekje en daar ook invulling aangeven. Ze hebben zelf de naam ’t Hukske bedacht, de huisstijl ontworpen, huisregels opgesteld en ze houden ook toezicht op een goed verloop van de avonden. Er is zelfs een omgevingsmanager aangesteld als aanspreekpunt voor mensen uit het dorp. Fantastisch. Ik hoop van harte dat deze test slaagt en dat we vandaaruit verder kunnen kijken naar langdurende uitkomst.”

Welkom op 17, 20, 24 en 27 mei

De mobiele ontmoetingsbus staat vrijdag 17 mei, maandag 20 mei, vrijdag 24 mei en maandag 27 mei van 19.00 tot 21.30 uur bij de Achterweg in Herwijnen. Alle jongeren uit Herwijnen zijn welkom. Ook de buurt is uitgenodigd om een kijkje te nemen. Voor deze test wordt gebruik gemaakt van de mobiele ontmoetingsbus uit Zaltbommel, via Connect2Jeugd jongerenwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio