15.1 C
De Bilt

Gemeente Molenlanden lanceert het Energiebesparingsabonnement voor het verduurzamen van woningen

Om het verduurzamen van woningen makkelijker en aantrekkelijker te maken introduceert gemeente Molenlanden het EnergieBesparingsAbonnement (EBAB). Met de introductie van EBAB heeft de gemeente een duidelijk doel voor ogen:  woningeigenaren ontzorgen en (financieel) ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning.

Voor de uitvoer van het Energiebesparingsabonnement werkt gemeente Molenlanden samen met WoonWijzerWinkel Rivierenland en WOAB Kenniscentrum. Wethouder Jan Lock tekende hiervoor recent de samenwerkingsovereenkomst. ‘Met deze extra ondersteuning wil de gemeente bijdragen aan het financiële en sociale welzijn van inwoners en gemak bieden bij de complexe opgave van het verduurzamen van woningen. Samen met de WoonWijzerWinkel Rivierenland en het WOAB Kenniscentrum kunnen we die hulp echt bieden en maken we het voor woningeigenaren in Molenlanden makkelijker om hun woning snel te verduurzamen,’’ aldus Jan Lock.

Wat zijn de voordelen van het EBAB?

Bent u woningeigenaar en wilt u starten met verduurzamen, zonder dat u maandelijks meer gaat betalen? En wilt u hulp bij het uitzoeken van de mogelijkheden die er zijn? Dan kunt u vanaf nu een afspraak maken met een adviseur voor een vrijblijvend intakegesprek bij u thuis. Na dit gesprek krijgt u:

  • een onafhankelijk advies op maat
  • van a tot z hulp bij het verduurzamen van uw woning
  • gemeente Molenlanden betaalt mee aan de verduurzaming (uw maandlasten blijven gelijk, tenzij u zelf keuzes maakt die zorgen voor iets hogere lasten)

Hierdoor kunt u een snelle start maken met het verduurzamen van uw woning, wat ook weer goed is voor het milieu en het klimaat.

Wie komen in aanmerking?

Woningeigenaren in gemeente Molenlanden met een woning met energielabel C, D, E, F of G komen in aanmerking voor het abonnement. Woningeigenaren met energielabel A of B kunnen ook mee doen, maar bij beter geïsoleerde woningen ligt het voor de hand dat de maandlasten mogelijk wel iets zullen stijgen. Toch kan het aantrekkelijk zijn, omdat u geholpen wordt bij de laatste stappen van het verduurzamen van uw woning.

Hoe werkt het abonnement en welke mogelijkheden zijn er?

Binnen het EBAB zijn er verschillende stappen waar u uit kunt kiezen; we starten altijd met een telefonisch intakegesprek gevolgd door een bezoek bij u thuis. U krijgt een (gratis) advies op maat met alle mogelijke verbeteringen en aanpassingen voor de verduurzaming van uw woning. Daarbij krijgt u een inschatting van de investering die u moet doen en welke invloed dit heeft op uw maandlasten (bijv. verlaging energierekening). Wilt u hierna aan de slag, dan kan de adviseur u helpen bij het aanvragen van offertes, het beoordelen daarvan en het verstrekken van de opdracht.

Vervolgens is er de mogelijkheid om service, garantie en onderhoud op alle installaties en materialen toe te voegen voor de looptijd van het abonnement.

Kiest u ervoor om de verduurzaming te financieren, dan kan de adviseur u ook helpen om alle mogelijkheden (zoals lenen, een extra hypotheek, inbrengen van je eigen spaargeld en mogelijke subsidies) in kaart te brengen.

Stefan van Tongeren van Woonwijzerwinkel is enthousiast over EBAB: ‘Inwoners die meedoen aan dit abonnement zullen er snel financieel op vooruit gaan. Na de verduurzamingsmaatregelen bestaan je maandlasten uit jouw energiekosten en de financiering daarvan, maar samen is dat bedrag gelijk of zelfs iets lager dan de maandlasten waren vóór de verduurzaming. Bovendien wordt het huis meer waard.’

Kijk voor meer informatie op www.molenlanden.nl/duurzaam en vraag vrijblijvend een gesprek aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio