22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Molenlanden zoekt huiseigenaren voor Nationale Duurzame Huizenroute

Molenlanden – De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar inwoners terecht kunnen voor kennis en inspiratie rondom het verduurzamen van hun woning. Gemeente Molenlanden ondersteunt voor de eerste keer dit initiatief en zoekt huiseigenaren die hun ervaringen met o.a. isolatie, warmtepompen of zonnepanelen willen delen met buurtgenoten.

Dit kan door een huis als voorbeeld aan te melden op het platform en de ervaringen met duurzame maatregelen te omschrijven. En op 30 oktober en 6 november de woning open te stellen voor bezoekers.

Uw duurzame verhaal in Molenlanden

Huiseigenaren die duurzame maatregelen in hun woning hebben toegepast, kunnen hun verhaal delen via de Duurzame Huizen Route. Ook kan men er voor kiezen om op 30 oktober en 6 november hun woning open te stellen voor bezoekers. Een herkenbaar verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil met duurzaam wonen.

© Nationale Duurzame Huizen Route

Waardevolle bron aan informatie

“De verhalen zijn een waardevolle bron van informatie voor inwoners die van plan zijn, of al bezig zijn met het verduurzamen van hun woning. Naast een kijkje achter de schermen, biedt het bezoekers ook de mogelijkheid om het effect van de maatregelen in de praktijk te ervaren.” aldus wethouder duurzaamheid Teunis Jacob Slob.

Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis online aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio