22.7 C
De Bilt

Nabetaling energietoeslag 2022 in gemeente Tiel

Alle inwoners van gemeente Tiel die in 2022 de energietoeslag hebben gekregen, ontvangen een nabetaling van € 500. U ontvangt dit bedrag in januari of februari op uw rekening. Hiervoor hoeft u niets te doen. De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Met het extra geld kunnen zij hun energierekening makkelijker betalen.

Energietoeslag

In de tweede helft van 2023 komt er een nieuwe regeling voor de energietoeslag. Op dit moment wachten we op informatie van de rijksoverheid. Daarom kunnen we nog niet vertellen wanneer de energietoeslag 2023 komt. Ook is nog niet bekend hoe hoog de energietoeslag is dit jaar en welke voorwaarden daarvoor gelden.

Energievitaal bij Energieloket Rivierenland

EnergieVitaal is bedoeld voor inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening. In dit project helpt het Energieloket Tiel u om uw energierekening te verlagen. U kunt gratis een energiecoach aanvragen, die samen met u kijkt hoe de energierekening omlaag kan met kleine maatregelen. Ook kan de klusbus langskomen, die gratis besparende materialen in de woning aanbrengt.

U kunt zich aanmelden via www.energieloketrivierenland.nl/energievitaal of via het telefoonnummer 0345 202 707.

Hulp bij uw geldzaken

Maakt u zich zorgen over uw financiële situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Op www.geldfit.nl kunt u een gratis test doen. Op basis van uw antwoorden krijgt u direct een persoonlijk advies. Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op met Vroeg Eropaf of de Sociale Poort. U hoeft geen geldzorgen te hebben om hulp te vragen.

Vroeg Eropaf: vroegsignalering@tiel.nl, 0344 – 637 111

Sociale Poort: socialepoort@tiel.nl, 0344 – 637 220

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio