2 C
De Bilt

Nieuwe buurtsuper Alverna? Gemeente Wijchen onderzoekt de mogelijkheden

De buurtwinkel op Alverna gaat sluiten. Het nieuwe plan voor een grotere supermarkt aan de Graafseweg past niet binnen het beleid van de gemeente Wijchen. Nick Derks, wethouder economische zaken: “Wij vinden het voor de leefbaarheid belangrijk dat er een buurtsuper blijft. Daarom starten we een onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuwe buurtsuper voor het dorp”.

Gemeente Wijchen spreekt met marktpartijen die mogelijk belangstelling hebben. Daarbij kijken ze naar tijdelijke en blijvende oplossingen. Ook is de gemeente in gesprek met de zorginstellingen op Alverna. Er wordt besproken welke winkelbehoefte er is bij de mensen die er wonen en welke oplossingen zij zien. Daarnaast blijft de gemeente in overleg met de betrokken inwoners. De gemeente hoopt binnen enkele maanden in beeld te hebben wat de mogelijkheden zijn.

Behoud van leefbaarheid

Wethouder Nick Derks: “We weten dat een buurtsuper ontzettend belangrijk is voor de inwoners van Alverna. Dat blijkt onder andere uit de gesprekken die ik heb gevoerd met belangengroepen en de ondernemer van de huidige supermarkt. Ook de gemeenteraad heeft hierover een duidelijk signaal afgegeven. Er zijn zorgen over het behoud van de leefbaarheid op Alverna. We nemen deze signalen serieus. Daarom pakken wij de handschoen op en gaan we op zoek naar een oplossing die past bij de schaal van Alverna.”

Grote supermarkt past niet op Alverna

Om verschillende redenen sluit de huidige supermarkt binnenkort. Door de toename van online winkelen en het brede winkelaanbod buiten Alverna halen veel mensen hun boodschappen ergens anders. De Aldi kwam met een plan voor een nieuwe supermarkt aan de Graafseweg met een winkelvloeroppervlak van 800 m2. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad de detailhandelsstructuurvisie vastgesteld. Daarin staat welk winkelaanbod past binnen het centrum, de verschillende wijken en de buurtsupers in de kernen.

Dit betekent voor Alverna dat een oppervlakte van 500 m2 passend is. Daarmee zijn de plannen van Aldi te fors. Het uitgangspunt is dat buurtsupers bedoeld zijn voor het eigen dorp. De Aldi zou klanten nodig hebben van buiten het dorp. Daarmee zou de winkelstructuur van gemeente Wijchen uit balans raken.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio