13.3 C
De Bilt

Nieuwe mountainbikeroute op landgoed Mariënwaerdt feestelijk geopend

De nieuwe unieke mountainbikeroute op Mariënwaerdt is vrijdag feestelijk geopend door Baron Bernard van Verschuer en wethouders Rutger van Stappershoef en Wil Kosterman. Er is 4 jaar gewerkt aan deze mountainbiketrail die volledig over het landgoed loopt.

De gemeente West Betuwe heeft op initiatief van wethouder van Stappershoef de aanleg van de mountainbikeroute verzorgd. Van Stappershoef was zelf aanwezig bij de opening. “Het doet mij goed dat het ons samen met Mariënwaerdt is gelukt om deze route tot stand te brengen. Een MTB-route misten we nog in onze gemeente en sluit goed aan op onze andere prachtige beweegroutes door onze natuur, zoals klompenpaden, wandelpaden, fietsroutes en peddelroutes. Een MTB-route van deze kwaliteit in een dergelijk uniek landschap komt in de wijde regio, en zelfs in heel Nederland niet voor. Ik hoop dat onze inwoners en natuurlijk ook de bezoekers van het landgoed hier heel veel plezier aan gaan beleven.”

Onthulling bord mountainbikeroute Marienwaerdt
Onthulling bord mountainbikeroute Marienwaerdt – Foto: Raphael Drent

Mountainbikeroute door rivierkleilandschap

De mountainbikeroute leidt langs populierenbossen, broekbossen, landgoedbossen, agrarische gronden, dijken, eendenkooien, sloten en kanalen. Dat maakt de route buitengewoon, zeker voor het rivierengebied. De route start en finisht bij restaurant De Stapelbakker nabij A2-afslag Beesd en bestaat uit een zuid- en noord variant. Beide varianten sluiten naadloos op elkaar aan. Zo ontstaat een route van bijna 20 kilometer lang.

De MTB en wandelroutes zijn van elkaar gescheiden, zodat alle typen bezoekers veilig kunnen sporten en bewegen en het landgoed kunnen bezichtigen. Het parcours bestaat uit twee routes voor volwassenen (rood en blauw) en één kinderroute van 6 kilometer (groen), deze loopt over een deel van de volwassen route.

Vanaf 1 juni is een vignet nodig

Vanaf 1 juni is vanaf 16 jaar een vignet nodig voor de Mariënwaerdt mtb-trail. De aanschaf van dit vignet draagt bij aan onderhoud van de paden en bescherming van de natuur. Mariënwaerdt is verantwoordelijk voor het onderhoud van het de mtb-trail en krijgt hierbij hulp van vrijwilligers van Wielertoerclub de Lingerenners uit Geldermalsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio