14.8 C
De Bilt

Nieuwe website West Betuwe waar inwoners, organisaties en verenigingen elkaar vinden

Op vrijdag 10 juni presenteerde de gemeente West Betuwe voor het eerst een nieuwe website aan het publiek: Wegwijs in West Betuwe. Dat deed ze op de Jaarmarkt in Beesd en op het JAM festival in Geldermalsen. Wegwijs in West Betuwe wijst inwoners de juiste weg richting ondersteuning en activiteiten in de buurt.

Nieuwe website

Wegwijs in West Betuwe heette eerst sociale kaart, die is nu vernieuwd. Het brengt organisaties, verenigingen, stichtingen en inwoners samen. Inwoners kunnen zelf zoeken naar ondersteuning of naar (meer) sociaal contact. Bijvoorbeeld als ze met andere inwoners willen wandelen of interesse hebben in een taalcursus. En dat allemaal dicht bij hun omgeving.

Ontmoeting

En daar zit volgens Wethouder Rutger van Stappershoef de kracht van deze website. “We zorgen voor een actueel aanbod van activiteiten, deskundige organisaties en lokale initiatieven. Inwoners kunnen op eigen initiatief opzoek naar antwoorden. Je komt zo vanuit één zoekplaats, makkelijker in contact met hulporganisaties en verenigingen of met andere inwoners. Het draagt dus ook bij aan de ontmoeting onderling. En dat vinden we belangrijk bij leefbare kernen.”

Laagdrempelig

Wegwijs in West Betuwe toont organisaties gevestigd in West Betuwe. Inwoners hebben geen indicatie of verwijzing nodig voor deze hulporganisaties. Dat maakt de nieuwe website laagdrempelig. Ook toont de website verenigingen en stichtingen, klein en groot. Bezoekers kunnen eenvoudig per kern zoeken naar activiteiten en ander aanbod. 

Positieve reacties

Tijdens de presentaties op de jaarmarkt en het JAM festival ontdekte veel inwoners wat er allemaal in West Betuwe te doen is. Enkele inwoners hebben meegedacht tijdens de ontwikkeling. Joanne Bredero is een van die inwoners. Ze was enthousiast over de aanwezigheid van de gemeente op de Jaarmarkt in Beesd. “Als het niet zichtbaar is, bestaat het niet. Wegwijs in West Betuwe maakt zichtbaar wat er zoal gebeurt in West Betuwe.”

Oproep voor aanmelden

Op wegwijs in West Betuwe staan meer dan 600 organisaties en verenigingen in West Betuwe. De gemeente begrijpt dat dit niet volledig is. Daarom doet ze een oproep aan organisaties en verenigingen om zich aan te melden. Van Stappershoef: “We roepen juist ook kleine verenigingen op, zoals een soos. Vaak hebben ze niet echt een adres, maar organiseren wel activiteiten. Dat is een grote bijdrage aan de leefbaarheid. En dus belangrijk.”

Organisaties en activiteiten

Organisaties en verenigingen melden zich eenvoudig aan via www.wegwijsinwestbetuwe.nl. Ook is hier de mogelijkheid om activiteiten aan te melden. Meer informatie over Wegwijs in West Betuwe is verkrijgbaar via wegwijs@westbetuwe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio