12.7 C
De Bilt

Ondertekening overeenkomst fietslessen

Gorinchem – Wethouder Dansen, wethouder Doodkorte, Christelijke Praktijkschool De Noordhoek en Stichting KLIK ondertekenen maandag 19 maart de samenwerkingsovereenkomst voor fietslessen voor vrouwen met een migratie achtergrond. De ondertekening vindt plaats om 16.00 uur in de B&W kamer in het stadhuis van Gorinchem.
Stichting KLIK verzorgt de fietslessen. Deelnemers krijgen door dit initiatief een kans om zich te mengen en te ontwikkelen in de samenleving en Nederlandse fietscultuur. Vanuit Bliek in Actie kent de gemeente een subsidie toe van maximaal €3.775 voor dit initiatief in 2018.

Samenwerking

Voor dit initiatief worden vanuit gemeente Sliedrecht 20 fietsen geleverd. Het rij- en gebruiksklaar maken van de fietsen wordt gedaan door leerlingen van Christelijke Praktijkschool De Noordhoek, onder begeleiding van een docent van deze school. Na het behalen van het fietsdiploma kunnen deelnemers een fiets aanschaffen voor een klein bedrag. Deze fietsen zijn eveneens gerenoveerd door leerlingen van De Noordhoek. De opbrengst van de verkoop van de fietsen wordt gebruikt voor voortgang van de fietscursus.

Tegenprestatie

Deelnemers aan de fietscursus worden gevraagd een workshop te geven op De Noordhoek. Bijvoorbeeld een kook- of muziekworkshop of een presentatie over het leven van een vluchteling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio