14.4 C
De Bilt

Online verlengen rijbewijs nu ook mogelijk in gemeente West Betuwe

Vanaf nu is het in de gemeente West Betuwe mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Ook is het mogelijk om een uitbreiding op de categorieën online aan te vragen. Dit kan met hulp van de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Aanvragers kunnen het rijbewijs daarna thuis laten bezorgen.

Deze digitale service is nieuw voor West Betuwe. Het zegt iets over de ontwikkeling van dienstverlening naar de inwoners. Wethouder Govert van Bezooijen licht toe. “Steeds meer inwoners vragen ook van de gemeente passende online service. Zeker in tijden waarin iedereen druk is. De mogelijkheid om online een rijbewijsverlenging te regelen past in die ontwikkeling.”

Rechtstreeks aanvragen

Jaarlijks verlengt de gemeente ruim 6100 rijbewijzen. Voorheen konden inwoners alleen via het gemeentehuis een foto aanleveren. Nu kunnen inwoners direct naar een RDW erkende fotograaf. De fotograaf stuurt de foto digitaal door naar de RDW. Daarna kunnen inwoners de verlenging én een uitbreiding van categorieën op het rijbewijs aanvragen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Hiervoor is wel toegang tot de DigiD-app met identiteitscontrole nodig.

Wethouder Van Bezooijen verlengt online zijn rijbewijs
Wethouder Van Bezooijen verlengt online zijn rijbewijs – Foto: gemeente West Betuwe

Erkend fotograaf

Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een RDW erkende fotograaf. Deze fotografen zijn verspreid door heel Nederland. Een overzicht hiervan is te vinden via de locatiewijzer op www.rdw.nl. Ook fotocabines zijn soms rechtstreeks gekoppeld met de RDW. De fotocabine in het gemeentehuis is dat niet.

Thuisbezorging rijbewijs

Thuisbezorging is niet nieuw in de gemeente West Betuwe. Toch is het een extra service voor diegene die het prettig vinden. Én het is online eenvoudig te regelen. Wethouder Van Bezooijen legt uit dat het kán, maar niet moet. “Inwoners die niet gewend zijn om online zaken te regelen en te werken met DigiD, kunnen het nog steeds vertrouwd ophalen op het gemeentehuis. Zo bieden we digitale vooruitgang voor wie daar behoefte aan heeft. En laten we inwoners die digitaal minder vaardig zijn, niet in de steek.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio