12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Online verlengen rijbewijs ook mogelijk in gemeente Zaltbommel

Zaltbommel – Vanaf 1 november 2021 is het bij de gemeente Zaltbommel mogelijk online uw rijbewijs te verlengen. Dit kan via de website van de RDW. Het rijbewijs is vervolgens na twee werkdagen op te halen bij het gemeentekantoor.

Online verlengen rijbewijs

Het is niet langer noodzakelijk uw rijbewijs te verlengen op het gemeentekantoor. Vanaf 1 november start gemeente Zaltbommel namelijk met de mogelijkheid tot online verlenging. Let op: dit is alleen mogelijk als u uw rijbewijs verlengd of bij uitbreiding van de categorieën. Als er voor het eerst een rijbewijs wordt aangevraagd, moet u nog wel naar het gemeentekantoor.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het maken van een foto. Dit kunt u doen bij een door de RDW erkende fotograaf of bij de fotocabine op het gemeentekantoor. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen bij het gemeentekantoor.

Fotocabine

Laat u een digitale pasfoto maken in de fotocabine op het gemeentekantoor? De pasfoto’s voor het aanvragen van een rijbewijs gaan van €7,- naar €10,- euro. U ontvangt naast de digitale pasfoto dan ook een set van 5 pasfoto’s. De pasfoto’s voor reguliere rijbewijsaanvragen en andere documenten in de fotocabine blijven de prijs van €7,- euro behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio