9.9 C
De Bilt

Opbrengst komborden zet gemeente in bloei

West Betuwe – Vorig jaar verkocht de gemeente West Betuwe de komborden van de voormalige gemeenten. Menig inwoner bemachtigde een bord. Dit leverde een bedrag van 3.400 euro op. Het college besloot om de opbrengst te steken in meer biodiversiteit. Op woensdag 27 mei zaaiden wethouder Ed Goossens en de kinderen van groep 7 van O.B.S. De Zandheuvel de veldbloemen in Asperen. De komende tijd volgen meer locaties in de gemeente. 

Komborden omgezet naar veldbloemen

Door de actie staat het voormalige kasteelterrein in Asperen binnenkort in bloei. Dat wordt op korte termijn zichtbaar. Veldbloemen zien er niet alleen kleurrijk uit, maar het is met name belangrijk voor dieren en insecten. Voor bijen en vlinders levert het voedsel en beschutting. Zij bestuiven op hun beurt de planten. Door meer biodiversiteit is natuur als het ware gezonder. Daarom investeert de gemeente steeds vaker in dit soort groen.

Andere plekken

Met het opgehaalde bedrag van de komborden gaat de gemeente op meerdere locaties aan de slag. In Varik komen er langs de Paasweg bloemen. Dat geldt ook voor de Achterweg in Heukelum ter hoogte van de begraafplaats. In Rhenoy kijken we samen met de dorpsraad naar een geschikte locatie. In Est hebben we vorig jaar al een deel ingezaaid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio