11.6 C
De Bilt

Oudejaarsduik vanaf de nieuwe steiger in Tricht

Op de valreep van 2022 is gisteren de aanlegsteiger bij Tricht feestelijk geopend. En hoe kon dit beter dan door een oudejaarsduik? De steiger was het laatste onderdeel van de landschappelijke inpassing in de spooromgeving Geldermalsen.

Er is een rolstoeltoegankelijk pad vanaf het fietspad naar de steiger aan de Linge aangelegd. Dit is nabij de Lingedijk nr. 49 en de Lingebrug. Deze steiger is ook geschikt voor het aanmeren van kanoërs (rustplaats) en in de buurt van de steiger staan zitbanken om te genieten van het uitzicht over de Linge. Zo is een mooi, klein en groen recreatiegebiedje aan de Linge ontstaan.

Oudejaarsduik

Wel ruim 100 Inwoners uit Tricht en omstreken waren aanwezig om de steiger te openen. Wethouder Jacoline Hartman gaf het startschot en vervolgens doken zo’n 40 inwoners van jong tot oud in het water. Daarna konden zij opwarmen met warme chocolademelk, glühwein en uiteraard oliebollen.
De oudejaarsduik werd georganiseerd door het dorpshuis Tricht en de gemeente West Betuwe en werd mede mogelijk gemaakt door ProRail.

Linge bereikbaar voor elke kern

Het recreatiegebiedje hoorde bij het spoorproject van ProRail. De aanlegsteiger komt uit het gemeentelijke project ‘Linge bereikbaar voor elke kern’. Dit project is ontstaan uit een wens van inwoners en ondernemers om de recreatieve mogelijkheden aan de Linge te verbeteren. Het doel van dit project is dat elke kern in de gemeente West Betuwe die grenst aan de Linge een openbaar toegankelijke voorziening krijgt. Samen met ProRail is dus een koppelkans benut.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio