-2 C
De Bilt

Partnercursus Autisme: “Ik begrijp mijn partner nu beter”

Sociaal team Molenlanden organiseert vanaf woensdagochtend 21 september in Hoornaar een partnercursus voor vrouwen die een partner hebben met (mogelijk) autisme. Uit eerdere groepen is gebleken dat deelname helpt bij het beter begrijpen van wat er in de relatie gebeurt. Dit komt doordat de deelneemsters meer kennis opdoen over autisme, de invloed daarvan op hun relatie en zicht krijgen op wat helpend is in het communiceren met hun partner.

Partnercursus: “Je bent niet de enige”

In april van dit jaar was de afsluitende bijeenkomst van de groep van de vorige partnercursus: “Tijdens de laatste bijeenkomst bespreken we wat er is veranderd bij de deelneemsters zelf en bij hun partner.”, vertelt sociaal werker Christien Regeer. “Deze groep vond veel herkenning bij elkaar. Zo vertelden de deelneemsters dat het erg fijn was te ervaren dat ze niet de enige zijn in een relatie met een partner met (een vermoeden van) autisme. Wat de deelnemers ook opviel was dat er veel overeenkomsten waren in de beschrijving van dagelijkse situaties.”

Er zijn voor je partner én voor jezelf

Medetrainer Geeri de Jong vult aan: “Daarnaast kan het hebben van een relatie, waarin autisme een rol speelt, ervoor zorgen dat je als vrouw jezelf uit het oog verliest. Het was goed om te horen dat deelneemsters aangaven inzicht te hebben gekregen in hoe ze er voor hun man kunnen zijn en daarnaast aandacht kunnen hebben voor wat zij zelf nodig hebben (in de relatie).”

Meer informatie en aanmelden

Inwoonsters van Molenlanden en omgeving zijn van harte welkom om kosteloos deel te nemen. Opgeven kan tot 1 september bij Christien Regeer via christien.regeer@sociaalmolenlanden.nl of 06 – 50 29 86 25. Mannen die deel willen nemen aan een cursus kunnen ook contact opnemen. Bij voldoende animo starten we een gemengde groep.

Kijk voor meer informatie ook op: www.molenlanden.nl/partnercursus-autisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio