16.6 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Nieuwe Pinkeveersebrug in Giessenburg officieel geopend

Giessenburg Op 17 mei is de nieuwe Pinkeveerse brug officieel geopend. Heemraad Goos den Hartog van Waterschap Rivierenland en Johan Quik van gemeente Molenlanden openden samen met eigenaren de heer en mevrouw De Jong de brug.

Pinkeveersebrug

Dhr. Wout de Jong uit Giessenburg was vanaf april 2021 al de eigenaar van de Pinkeveerse brug. Afgesproken was tijdens de overname dat Waterschap Rivierenland de bestaande brug zou vervangen door een nieuwe brug overeenkomstig het ontwerp en de uitvoering van de bestaande brug. De nieuwe brug is inmiddels gereed. Dhr. De Jong is nu verantwoordelijk voor het behoud, onderhoud en de veiligheid die horen bij het eigenaarschap.

Wout de Jong, bewoner van Giessenburg en woonachtig naast de brug: “Na al die jaren is de brug nu weer toekomstbestendig. Samen met mijn familie ga ik zorgdragen voor de Pinkeveerse brug zodat bezoekers kunnen genieten van de mooie omgeving.” Ook de beide bestuurders zijn blij met de nieuwe brug: ”Hiermee is voor alle partijen op een goede manier een historisch stukje Giessenburg bewaard gebleven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio