6 C
De Bilt

Poederoijen krijgt ‘vliegende gasten’ met groot bijenhotel

Poederoijen – Op maandag 1 juli om 12.00 uur onthullen wethouder Gijs van Leeuwen van de gemeente Zaltbommel en de dorpsraad van Poederoijen een groot bijenhotel aan de Achterdijk / Burg. Posweg in Poederoijen. Dit is het eerste van 15 bijenhotels die natuurvereniging De Capreton de komende twee jaar in de regio plaatst. In april schonken de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) tijdens de jubileumviering van de Capreton hen twee locaties waarop een groot bijenhotel geplaatst kan worden.

Natuurvereniging helpt Poederoijen

Natuurvereniging De Capreton plaatst de bijenhotels om meer broedmogelijkheden voor (wilde) bijen te bieden. Want ook in de Bommelerwaard hebben we te maken met een verschraling in biodiversiteit waaronder insecten en bijen. Dit vormt een bedreiging voor de vruchtbaarheid in onze natuur en de land- en tuinbouw.

Bee Deal

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ondersteunen het plaatsen van de bijenhotels. Zij maakten met Waterschap Rivierenland, drinkwaterbedrijf Dunea, de bijenhoudersvereniging Bommelerwaard, de Capreton en een groep fruittelers in de Bommelerwaard in een Bee Deal afspraken over onder meer bijvriendelijk dijken- en bermbeheer, nieuwe standplaatsen voor imkers, bloemrijk terreinbeheer en publiekscommunicatie. Zij boden een locatie in Poederoijen en in Hedel aan voor het plaatsen van een bijenhotel. De groenstrook in Kampen Noord in Hedelkrijgt in het najaar een bijenhotel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio