15 C
De Bilt

Powerk!ds in Molenlanden

Groot-Ammers/Nieuwpoort Powerk!ds-bijeenkomsten zijn voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar van wie de ouders gescheiden zijn. Het maakt niet uit of ouders nog maar net of al langer uit elkaar zijn. In oktober en november organiseert het Sociaal team Molenlanden twee groepen, één in Groot-Ammers en één in Nieuwpoort.

Elke groep komt na schooltijd twee middagen bij elkaar. We maken het gezellig, maar bespreken door middel van spel en creatieve opdrachten toch ook serieuze onderwerpen. Dit keer zijn dat de thema’s ‘Twee huizen’ en ‘Emoties’.

Erover praten helpt

Een scheiding is een grote gebeurtenis in het leven van een kind. Er verandert veel: het kind moet zich aanpassen aan een totaal nieuwe situatie. Daarbij moet het kind ook omgaan met allerlei emoties die de scheiding oproept. ‘In het contact met gezinnen merken we dat het kinderen helpt om met anderen te praten over wat zij meemaken, maar dat kinderen dit niet altijd uit zichzelf doen,’ vertelt Jorieneke van Drenth, jeugdprofessional bij het Sociaal team van Molenlanden.

‘Bij Powerk!ds hebben alle kinderen gescheiden ouders. Dat maakt het gemakkelijker om er met elkaar over te praten. Ze kunnen van elkaar leren hoe je met lastige situaties om kunt gaan. Zo kunnen kinderen hun weg vinden in wat hen het beste helpt.’

Laagdrempelig

De Powerk!ds-bijeenkomsten zijn bedoeld om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over de scheiding van hun ouders. Als blijkt dat een kind meer hulp nodig heeft, dan kijken we samen met de ouders welke hulp passend is.

Meer informatie en aanmelden in gemeente Molenlanden

  • Groot Ammers: donderdag 13 en 20 oktober van 15.30 – 17.00 uur.

Locatie: OBS De Ammers, Lijsterstraat 35b, Groot Ammers.

  • Nieuwpoort: dinsdag 15 en 22 november van 15.30 – 17.00 uur.

Locatie: Brede School de Veste, Waterlinie 8, Nieuwpoort.

Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis. Meer informatie staat op www.molenlanden.nl/bijeenkomsten-en-cursussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio