15.6 C
De Bilt

De raad in gesprek met inwoners: Asperen en Ophemert

De gemeenteraad van West Betuwe wil op een laagdrempelige manier in gesprek komen met de inwoners van de gemeente. Om zo te horen wat er in de verschillende kernen speelt. De raad organiseert hiervoor een aantal keer per jaar bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten heten ‘gebiedsgericht ontmoeten’. Op dinsdag 21 maart was de aftrap in Asperen en Ophemert.

De gemeenteraad bezoekt op een avond voor gebiedsgericht ontmoeten twee verschillende kernen. De raadsleden (en ondersteunende burgerleden) verdelen zich over die twee kernen. Zo bezoekt de gemeenteraad alle 26 dorpen en stadjes uit de gemeente West Betuwe in 13 avonden.

Asperen en Ophemert

Samen met de stadsraad Asperen en de dorpstafel Ophemert verzamelde de raad onderwerpen die leven bij de inwoners in deze twee kernen. Die onderwerpen stonden centraal tijdens de bijeenkomsten op 21 maart. Inwoners en raadsleden gingen hierover met elkaar het gesprek aan. Inwoners konden zo hun ideeën en zorgen meegeven aan de gemeenteraad.

Gesprekken aan de Dorpstafel

In aanvulling op de gesprekken bood de dorpstafel van Ophemert ook de nieuwe versie van de kernagenda voor het dorp aan de gemeenteraad aan. Hierin staan doelen, aandachtspunten en afspraken voor Ophemert. De gemeenteraad geeft deze kernagenda door aan het college. Het college is verantwoordelijk voor de uitvoering van de kernagenda.

Vervolgbijeenkomsten

Deze bijeenkomsten in Asperen en Ophemert waren de eerste twee van deze vorm van gebiedsgericht ontmoeten. De gemeenteraad wil dit jaar nog vier keer eenzelfde bijeenkomst in verschillende kernen houden. De volgende avond is gepland op dinsdag 23 mei. Hierover volgt later meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio