20.1 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Reactie burgemeester Zaltbommel op hufterig gedrag tegen hulpverleners

De jaarwisseling is in bijna alle kernen van onze gemeente Zaltbommel op reguliere wijze verlopen. Opgemerkt kan worden dat ook in onze gemeente veel mensen, zoals in heel Nederland, zich niet aan het landelijk vuurwerkverbod hebben gehouden. Daarnaast zal er ook helaas in onze gemeente materiële schade zijn. Een evaluatie op basis van feiten zal ook dit jaar plaatsvinden.

Geweld tegen hulpverleners op kruising Poederoijen

Het gedrag van een aantal mensen op de kruising in Poederoijen, waaronder het fysieke geweld richting brandweer en politie, kan ik niet anders dan als hufterig en asociaal bestempelen. Iedereen kent iedereen in Poederoijen dus doe een melding – dit kan ook anoniem – en geef namen door, want wegkijken is oogluikend toestaan.

Zaltbommel zal daders strafrechtelijk laten vervolgen

Het overschrijden van onze normen en waarden is ten diepste overigens een opvoedprobleem, waaronder een hele gemeenschap dreigt te moeten lijden. Via camera’s hebben er opnames van het geweld in Poederoijen plaatsgevonden en zal er uiteraard zoveel als mogelijk strafrechtelijke vervolging plaatsvinden, zodat daders gestraft kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio