8.1 C
De Bilt

Restafval opruimen: samen houden we de straten schoon

Gorinchem – Afgelopen week plaatste wethouder Joost van der Geest de eerste nieuwe stickers op de containers voor restafval en papier. De stickers laten zien dat het plaatsen van afval naast de container niet mag. Het is een eerste actie die hoort bij een campagne om de straten schoon te houden.

Grof huishoudelijk afval gratis op laten halen

Regelmatig staat er veel grof huishoudelijk restafval of papier naast afvalcontainers in de stad. De zogenaamde bijplaatsingen. Inwoners zetten het naast de containers terwijl dat niet is toegestaan. Het gaat vooral om grof huishoudelijk afval dat naast de containers belandt. Grof huishoudelijk afval is met name afgedankte huisraad, dat niet meer geschikt is voor de kringloopwinkel. Inwoners kunnen grof huishoudelijk afval wegbrengen naar een afvalbrengstation of het gratis thuis op laten halen.

Restafval hoort niet naast de containers

Wethouder Joost van der Geest: “We willen inwoners nog beter wijzen op het feit dat bijplaatsingen niet zijn toegestaan. Het kost ons jaarlijks circa € 100.000 om de straten rondom de containers schoon te houden. We hopen met de campagne inwoners bewust te maken: restafval hoort niet naast de containers. En wil je het kwijt? Dan maak je eenvoudig een afspraak om het gratis op te laten halen.”

Nieuwe afval en grondstofbeleid

Op verschillende plaatsen in de stad zijn de eerste stickers op containers geplaatst. Als dit effect heeft worden er meerdere containers voorzien van de stickers. De stickers zijn onderdeel van een bredere voorlichtingscampagne. Het loopt vooruit op de nieuwe uitgangspunten van het nieuwe afval- en grondstoffenbeleid waar ook extra aandacht is voor voorlichting en handhaving.

Waardlanden app

Mochten inwoners grof huishoudelijk afval gratis thuis willen laten ophalen? Een afspraak is snel gemaakt op www.waardlanden.nl of download de Waardlanden app. Brengt u het restafval zelf naar een afvalbrengstation? De openingstijden en het reserveren van een gratis aanhangwagen kan ook op de site en via de app. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio