9.6 C
De Bilt

Project Restaurant van Morgen gestart in Druten

Restaurant Old Skool in Druten ging vanmorgen tijdens een feestelijk moment van start met het pilotproject Restaurant van Morgen. De menukaart van het restaurant gaat verder verduurzamen om voedselverspilling tegen te gaan. Wethouder Ronald Thoonen onthulde samen met horecaondernemers Johan en Milena Visser het schildje Restaurant van Morgen. Een nieuwe fase met meer plantaardige gerechten op de menukaart en minder verspilling van voedsel.

Restaurant van Morgen

Restaurant van Morgen is een pilotproject. Provincie Gelderland, gemeente Druten en Greendish ondersteunen dit project. Het project maakt helder waar voor restaurants de kansen liggen om te verduurzamen. Met natuurlijk behoud van gasttevredenheid. Meedoen levert veel op. Meer kennis, beter inzicht in de bedrijfsvoering én het is beter voor het milieu. Ook levert het margeverbetering op. De kosten per verspilde kilo voedsel loopt enorm op. In december kostte een kilo verspilling al 7 euro per kilo.

Kick off Old skool - restaurant van morgen
Kick off Old skool – restaurant van morgen – Foto: gemeente Druten

Johan en Milena Visser: “Bij Old Skool hebben we altijd al aandacht voor een gevarieerd aanbod in vegetarische gerechten. Maar we willen graag getriggerd worden om meer duurzaam te werken. Dat zijn wij aan onze uitstraling verplicht. Toen we het aanbod kregen vanuit de provincie Gelderland en de gemeente Druten om deel te nemen aan dit project, aarzelden we dan ook geen moment. De twee doelstellingen van het project, het verminderen van voedselverspilling en een duurzame kaart, ondersteunen we van harte. Graag werken we aan een gevarieerde kaart met gerechten die voor al onze gasten aantrekkelijk is”.

Old Skool heeft een Bib Gourmand van Michelin. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants waar gasten voor ongeveer 39 euro drie gangen naar keuze kan eten. Het zijn restaurants die bekend staan om hun geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Wethouder Ronald Thoonen : ”Wij werken er samen met de provincie Gelderland hard aan om onze klimaatdoelen te halen en onze ondernemers hierbij te helpen.  Eén van de programma’s die we hiervoor inzetten is Restaurant van Morgen. Het is belangrijk om samen te verduurzamen. En als wij als gemeente dan met een steuntje in de rug de ondernemers kunnen helpen, dan doen wij dat graag. Na carnaval gaat ook ’t Trefpunt uit Deest meedoen aan dit programma. Andere horecaondernemers mogen zich nog aanmelden”.

Eten van de toekomst

Gasten van Restaurant Old Skool gaan ontdekken dat plantaardig eten smakelijk is. Thuis gaan zij naar verwachting ook meer plantaardige eten. Het helpt bij de voedseltransitie en het verminderen van de CO2 uitstoot. Zo kan een kleine verandering op het bord een grote impact hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio