14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Riveer stopt met verkoop papieren rittenkaarten aan boord

Vanaf 1 februari stopt Riveer met de verkoop van papieren meerrittenkaarten aan boord. Daarna kun je alleen nog een 10-rittenkaart voor de voet- en fietsveren of 25-rittenkaart voor de autoveren via de Riveer app of website kopen.

Koop meerrittenkaart voortaan via website of app

Heb je een papieren meerrittenkaart aangekocht tussen 1 januari 2019 en 1 februari 2022? Dit ticket is alleen in 2022 nog te gebruiken. Daarna zijn papieren meerrittenkaarten die aan boord gekocht zijn niet meer geldig. Losse tickets en dagkaarten zullen nog wel aan boord verkrijgbaar zijn (alleen met pin).

Vind je het handig om tickets nog steeds uit te kunnen printen? Koop dan een meerrittenkaart via de website en ontvang hem als PDF in je mailbox. Je kunt de QR-code dan uitprinten óf laten scannen op een mobiele telefoon.

Volledig digitaal betalen

De weg naar volledig digitaal betalen werd in 2019 al ingezet, nadat digitale tickets goedkoper werden dan de tickets die je aan boord kocht. Daarnaast is het vanaf de start van de coronacrisis niet meer mogelijk om met contant geld te betalen. Het afschaffen van papieren meerrittenkaarten is een volgende stap in ons streven naar een volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio