14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Roos Zeevalkink wordt de nieuwe kinderburgemeester van Molenlanden

Molenlanden – Roos Zeevalkink uit Schelluinen wordt de nieuwe kinderburgemeester van Molenlanden. De jury heeft haar op 16 november voorgedragen voor benoeming, na met vier kinderen sollicitatiegesprekken te hebben gevoerd.

De juryleden Naomi Kok (raadslid), Wico Blokland (directeur School met de Bijbel Noordeloos) en burgemeester Theo Segers zijn het erover eens dat Roos Zeevalkink met haar enthousiasme een goede opvolger is van de huidige kinderburgemeester. Roos heeft zelf al veel projecten opgezet waar zij als kinderburgemeester verder mee aan de slag wil gaan. Verder wil ze zich inzetten voor de verkeersveiligheid en is ze van plan om Molenlanden kleur te geven door bloemen te zaaien.

Benoeming

Op 13 december wordt de kinderburgemeester officieel benoemd door de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering in de raadszaal in Hoornaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de installatie van de kinderburgemeester mee te maken. Tijdens deze raadsvergadering zal oud-kinderburgemeester Fedde zijn ambtsketen aan Roos overdragen.

Kids op de Kaart

Het benoemen van een kinderburgemeester maakt deel uit van het project ‘Kids op de Kaart’. Dit project heeft als doel kinderen uit de gemeente Molenlanden op een laagdrempelige manier te betrekken bij de maatschappij, de gemeente en de politiek. Kinderen hebben dikwijls creatieve ideeën en oplossingen voor hun omgeving en grotere vraagstukken. Met het project ‘Kids op de Kaart’ wil de gemeente de betrokkenheid van kinderen stimuleren.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio