22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Ruimere starterslening geeft starters meer keuze

Zaltbommel – Ook Zaltbommel verruimd de starterslening, die starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid biedt om op een verantwoorde manier extra te lenen. Vanaf 1 juli 2021 komen woningen met een koopsom van maximaal de NHG grens (momenteel € 325.000,- ) in aanmerking voor een lening. Dat stelde de Zaltbommelse gemeenteraad op 10 juni vast.

Krapte op woningmarkt maakt kopen nog lastiger

Voor starters wordt het steeds lastiger om een eerste woning te kunnen kopen. Door de krapte op de woningmarkt en de hoge prijzen kunnen steeds minder jonge mensen de stap naar een eigen woning zetten. De maximale koopsom waarvoor de starterslening gold was eerst 200.000,-Dit bedrag is dus nu enorm verruimd naar de NHG grens. Deze bedraagt momenteel €325.000,-. En als er energiebesparende maatregelen worden meegefinancierd is de grens nog 6% hoger, namelijk € 344.500,-.


Nieuw bedrag van de starterslening

De starterslening was maximaal € 25.000,-. Deze wordt nu verruimd naar € 30.000,- voor aankoop van een eerste woning.  De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van de woning en de (eerste) hypotheek bij de bank. Wethouder van Leeuwen: ““Het aanbod aan woningen tot 325.000 is aanzienlijk groter dan tot de eerdere grens van 200.000. Hierdoor hebben starters meer mogelijkheden Niet alleen bij nieuwbouw maar met name ook bij bestaande bouw. De gemeente hoopt hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de woonwensen voor starters”.

Meer informatie

De lening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier extra te lenen. Hierdoor wordt de aankoop van die ene woning toch mogelijk. Meer  informatie over de lening in Zaltbommel vindt u op onze website www.zaltbommel.nl/inwoner-en-ondernemer/wonen-en-leven/starterslening. Hier kunt u de lening ook aanvragen. Meer informatie over de lening vindt u ook op www.svn.nl/lening/Zaltbommel/svn-starterslening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio