7.5 C
De Bilt

Scholenmarkt in Molenlanden voor voortgezet onderwijs

Op maandag 30 oktober organiseren de gemeente Molenlanden, basisscholen en voortgezet onderwijs een scholenmarkt voor het voorgezet onderwijs. Leerlingen uit groep 7 en 8 van alle Molenlandse basisscholen zijn samen hun ouders/verzorgers van harte welkom. Meer dan 25 scholen voor het voortgezet onderwijs uit de regio stellen zich voor. De markt start om 18.30 uur en vindt dit jaar plaats in zalencentrum De Spil in Bleskensgraaf.

Oriënteren op vervolgonderwijs

De scholenmarkt is bedoeld om leerlingen en ouders/verzorgers te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs.

Piet Vat, wethouder onderwijs van de gemeente Molenlanden, is blij dat het dit jaar weer lukt om de scholenmarkt te organiseren: “Het is voor leerlingen en hun ouders/verzorgers heel fijn om zich op deze markt breed te kunnen oriënteren op het vervolgonderwijs. Er is namelijk nog best wat te kiezen in onze regio! Door vroeg in het schooljaar een markt te houden, hebben leerlingen en ouders/verzorgers alle tijd om te bepalen welke open dagen ze willen bezoeken later in het schooljaar.”

Programma Scholenmarkt

Elk half uur start er een algemene presentatie over de structuur van het voortgezet onderwijs en de schoolkeuze. In de grote zaal en de sportzaal van De Spil staan informatiestands van de scholen uit de regio waar ouders en leerlingen kunnen kennismaken met docenten, vragen kunnen stellen en brochures bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio