12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Scooterrijder gewond bij ongeval op Parallelweg in Hedel

Hedel – Op de Parallelweg in het Gelderse Hedel heeft op 15 Juli omstreeks 17.10 een tweezijdig ongeval plaatsgevonden. Het ongeval vond plaats bij de rotonde richting de oude rijksweg. Bij het ongeval zouden een personenauto en een scooter betrokken zijn geweest.

Rotonde bij Parallelweg

Vermoedelijk verliet de bestuurder van de auto de rotonde en botste daarbij op de scooter, Vervolgens werd de scooter een aantal meter opzij geslingerd, waardoor de bestuurder van het voertuig ten val kwam.

Bestuurder scooter Parallelweg gewond

Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd, moest de politie de Parallelweg enige tijd afzetten voor het overige verkeer. Hierdoor konden ambulancemedewerkers makkelijker hun werk doen. Zij hebben de bestuurder van de scooter nagekeken en constateerden dat deze gewond was. Hoewel de aard van de verwondingen nog onbekend is, werd de bestuurder van de scooter wel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerstechnisch onderzoek

De politie heeft ter plaatse ook nog een kort verkeerstechnisch onderzoek ingesteld, wat gebruikelijk is bij aanrijdingen met gewonden. Wie er schuld heeft aan het ongeval heeft de politie niet laten weten. “Vaak is het ongeval zelf voor alle betrokkenen al heftig genoeg”, zo liet een woordvoerder weten.

Rotonde vaker in beeld bij ongevallen

Uit statistieken blijkt dat er bij rotondes wel vaker aanrijdingen tussen verschillende verkeersdeelnemers plaatsvinden. Vooral bij kleinere rotondes kan goed zicht op verkeer dat doorrijdt over de rotonde voor het afslaande verkeer onoverzichtelijk zijn. Ook vinden sommige verkeersdeelnemers de voorrangsregels nog steeds lastig. Over het algemeen gaat het verkeer dat op de rotonde rijdt altijd voor en moet opkomend en afslaand verkeer voorrang verlenen. Tenzij dit uiteraard door borden, stoplichten of belijningen op de weg anders is aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio