14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Sjors Sportief en -Creatief weer van start in Zaltbommel

Gemeente Zaltbommel – Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Zaltbommel ontvangen in de week van 20 augustus weer het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in de gemeente Zaltbommel!

Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in. Dat laat zien dat Sjors populair is onder de basisschooljeugd.

Laagdrempelig en toegankelijk kennis maken met sportieve en creatieve activiteiten

Met Sjors hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Kinderen uit de gemeente Zaltbommel kunnen kennismaken met meer dan 50 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan vanaf 24 augustus en kan dan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Zaltbommel hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 90 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio