15.8 C
De Bilt

Sporthal De Reiger in Groot-Ammers energieneutraal

Groot-Ammers – Op 25 juni wordt gestart met het verduurzamen van sporthal ‘De Reiger’ in Groot-Ammers. In de zomerperiode wordt de vloer voorzien van vloerverwarming. Dit is de eerste fase in de aanpak. Later dit jaar worden de overige (installatie-) werkzaamheden uitgevoerd. Als die afgerond zijn, is ‘De Reiger’ volledig energieneutraal en gasloos.

De sporthal is een goed voorbeeld van hoe de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden de leefomgeving willen verduurzamen. Gemeenten en verenigingen slaan de handen ineen op weg naar een duurzaam Molenlanden.

Ambitie

In april 2018 hebben de gezamenlijke raden van Molenwaard en Giessenlanden de duurzaamheidsambitie van de nieuwe gemeente Molenlanden vastgesteld. Bij het uitvoeringsprogramma is een budget beschikbaar gesteld om gemeentelijk vastgoed te verduurzamen. Een geschikt object bleek sporthal ‘De Reiger’. Er wordt nu bij het regulier onderhoud € 400.000 extra geïnvesteerd om dit gebouw energieneutraal te maken.

Wethouder Frank van Meerkerk: “Naast dat we inwoners en bedrijven stimuleren om aan de slag te gaan met duurzaamheid, kijken we natuurlijk ook wat we zelf kunnen doen. Prachtig dat we met de aanpassing van De Reiger duurzaamheid weer een stap verder brengen in onze gemeente.” Op termijn worden alle gemeentelijke gebouwen verduurzaamd.

Aanpassingen voor gebruiker

Voor de gebruikers is er gezocht naar een passende oplossing om de periode van verbouwing te overbruggen. Mede dankzij de enorme flexibiliteit en inspanning van alle gebruikers en betrokkenen is dit gelukt. De scholen mogen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van het buitenveld van de voetbalvereniging, volleybalvereniging WIK draait een aangepast programma en ook gymvereniging WIK heeft dankzij de creativiteit van trainers en bestuur een aangepast programma weten te maken. Vrije Baptistengemeente De Levensboom mag voor deze periode op de zondagen gebruik maken van CBS Eben Haëzer in Groot-Ammers. In september zijn de werkzaamheden afgerond en kan de zaal weer gebruikt worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio